maanantai 19. toukokuuta 2014

Juhlatarjoiluun helpot savuporo-kurkkukupitSyön kurkkua päivittäin. Kyllä. Osittain se on pinttynyt tapa, toisaalta taas kurkku tuo kivasti raikkautta muun ruoan kyljessä. Joka tapauksessa mielestäni parhaat ja maistuvimmat kurkut tulevat Suomesta.

Harvassa tosiaan ovat ne kerrat, kun ostoskoriin ei tartu tuo Sirkka-merkillä varustettu vihreä pötkylä, sen verran suurkuluttaja olen. "Puhtaasti kotimainen" -tekstillä varusteltu Sirkka-merkki pakkauksessa on tae Suomessa kasvatetusta, laadukkaasta kasviksesta. Se on helppo tunnistaa, muistaa ja mieltää.Käytän kurkkua lähes poikkeuksetta salaatin seassa tai muutoin lisukkeena, ihan siltänään. Yksi hyvä idea on hyödyntää kurkkua suupalojen alustana. Paksuista kurkkusiivuista saa todella helposti koverrettua kupinmuotoiset, jolloin sen voi täyttää haluamallaan tahnalla tai täytteellä. Ja se täyte voi olla jotain hyvinkin täyteläisen tuhtia, sillä kurkun raikkaus kompensoi mukavasti kokonaisuutta.


Kurkkujen koverrus onnistui kätevästi palloraudalla.

Kurkkukupit ovat nopeita valmistaa, leikkaa vaan haluamansa korkuisia kurkkulohkoja ja kaivertaa osan sisuksesta pois. Sitten ei tarvitse muuta kuin asetella siivut tarjoiluvadille ja täyttää koloset jollain makoisalla täytteellä.

Tässä yksi esimerkki kurkun kylkeen sopivasta voimakkaanmakuisesta täytteestä. Savuporo ja sinihomejuusto on parivaljakko, mistä ei makua puutu. Näistä kupposista tulikin oikein näppärät sormisyötävät juhlapöytään.SAVUPOROTAHNA
150 g savupororouhetta
1 prk (200 g) ranskankermaa
noin 5 rkl majoneesia
noin 50 g sinihomejuustoa (tai maun mukaan)
pieni pätkä purjoa

Yhdistä ranskankerma ja majoneesi. Lisää savupororouhe ja sinihomejuustomuru sekä pieneksi silputtu purjo.

Tarkasta tahnan maku ja koostumus, lisää tarvittaessa majoneesia jos seos on liian jämäkkää.Lopuksi vielä kaikille kasvisten ystäville linkkivinkki, nimittäin vihannes.net. Sivustolta voi käydä hakemassa ideoita kasviksien monipuoliseen käyttöön. Sinne on ilahduttavan selkeällä tavalla kategorisoitu reseptejä kunkin pääraaka-aineena olevan kasviksen mukaan. Myös sivuston Facebook-sivuilla kannattaa käydä vierailulla.

"Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto ry"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti