sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Voihan parsa, miten pohjaton meininki


Nappaa tästä makoisa vinkki vapputarjoiluihin! Helpon piiraan voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen esimerkiksi vapun brunssipöytään. Tähän voi käyttää muutakin voimakkaan makuista juustoraastetta, mutta suosittelen eritoten tuota gruyèreä. Siinä on huikean täyteläinen maku!



JUUSTO-PARSAPIIRAKKA

 1 nippu parsaa

250 g gruyèrejuustoa raasteena
4 kananmunaa
200 g raejuustoa
1 dl kermaa
mustapippuria
suolaa

voita vuoan voiteluun

 




Leikkaa parsoista puiset kannat. Esikeitä/höyrytä parsoja muutaman minuutin ajan.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon raejuusto, kerma ja juustoraaste. Sekoita hyvin ja mausta.

Kaada seos tasaisesti uunivuokaan ja asettele parsat nätisti rinnakkain pinnalle.

Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.





4 kommenttia:

  1. Olipa mukava ohje. Päätin kokeilla tähän tyyliin täönään, joudun muuttelemaan sisältöä kaappini tarjonnan mukaan. Periaate sama.
    Kiitos.
    Kotona kokataan ja leivotaan blogin arleena toivottaa aurinkoista kevättä Pikku leijonan kotiin.

    VastaaPoista
  2. Ilo kuulla että tykkäsit ohjeesta :) Käykääs muutkin tsekkaa Arleenan tekemä herkullisen näköinen juusto-yrttipiirakka.

    Hyvää vappua ja kevään jatkoa teillekin!!

    VastaaPoista
  3. Laitoin juuri vuokan uuniin ja valkkari on jäähtymässä. Vähän aluksi ihmettelin eikö piirakkaan tule lainkaan jauhoja ja eikö parsoja kuorita, mutta hyvältähän tuo näyttää.
    Taidanpa kokeilla näitä parsapiirakoita nyt sesonkiaikaan aina kun kohdalle hyvä resepti osuu. Vapuksi tein pekoni-parsapiirakkaa. Sen ohje löytyy blogistani.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Kimberly, tuo pekoni-parsa -yhdistelmä lähtee testaukseen seuraavaksi :) Nam. Itsekin tulee tehtyä nyt yhtä sun toista parsoista, eikä kyllästymistä näköpiirissä ;)

    VastaaPoista