sunnuntai 17. huhtikuuta 2011
Grillattua parsaa, parmankinkkua ja verigreippi-auringonkukansiemensalaattia
Grillikauden avajaisia vieteltiin eilen vanhempieni luona. Mahtava sää innoitti ulos kokkailemaan, huolimatta siitä tosiseikasta, että lunta on maassa edelleen reilusti. Liharuokien oheen halusin tehdä salaattia ja tämän Glorian Ruoka&viini -lehdessä (3/09) olleen reseptin nähtyäni kokeiluun päätyi kausiherkku parsa.
GRILLATTUA PARSAA, PARMANKINKKUA JA VERIGREIPPI-AURINGONKUKANSIEMENSALAATTI
12 vihreää tankoparsaa
12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
3 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä (alkuperäisessä ohjeessa pinjansiemeniä)
2 verigreippiä (käytin yhden)
25 g voita
1 rkl sitruunamehua
1 tl sormisuolaa
erilaisia salaatteja
1/2 dl basilikavinegrettiä
3/4 dl parmesaanijuustolastuja
BASILIKAVINEGRETTI
(1/2 dl)
8 basilikanlehteä
1 tl sitruunan kuorta
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 1/2 tl hunajaa
n. 1/4 tl mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Hienonna basilika. Raasta sitruuna. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita.
Tee salaatti näin:
- leikkaa greipit kalvottomiksi lohkoiksi
- valmistele parsat (huuhtele ja leikkaa kannat)
- sulata voi ja lisää sitruunamehu siihen
- grillaa parsoja 2-4 minuuttia molemmin puolin, voitele grillauksen aikana voisulalla
- mausta parsat suolalla
- huuhtele ja revi salaatit
- pirskoittele vinegretti salaatin päälle
- lisää greippilohkot, siemenet ja parmesaanilastut
- kiedo kinkkuviipaleet parsojen ympärille ja tarjoa salaatin kera
Kokeilulistalle tämä heti! Tän täytyi olla tosi hyvää!
VastaaPoistaOli hyvää, suosittelen! Innostuin kovasti etsimään muitakin salaattiohjeita nyt kun tämä kokeilu onnistui näin hyvin. Kohta ei perus-arkisalaatit kelpaakaan kun tottuu näihin herkkuversioihin ;)
VastaaPoista